Blog: strafzaak Gökmen T. #tramschutter – DEEL 3

✒️ Vrijdag 6 maart 2020, zaak: Gökmen T. #tramschutter
– DEEL 3

De officier van justitie mocht reageren op het pleidooi van de advocaat van Gökmen T. Zij gaf aan geen enkele redenen te zien om geen levenslange gevangenisstraf op te leggen. Ook verwacht zij niet dat Gökmen tot inkeer zal komen en ze vreest dat hij in staat is een dergelijke daad nog een keer te plegen.

Voordat de officier het woord nam, werd er een pauze ingelast van een uur. Ik zat tijdens de pauze in de persruimte om deze blog te schrijven. Tegenover mij zat een meneer van de media en hij wilde een ingesproken geluidsopname maken. “Zal ik uit de kamer gaan?”, vroeg ik aan hem. “Nee hoor, blijf maar lekker zitten😇“, antwoordde hij. Ik schreef deze blog verder terwijl ik best wel gefascineerd naar hem aan het luisteren was.

Zoals in elke strafzaak heeft de verdachte het laatste woord. “Wilt u nog iets zeggen?”, vroeg de rechter aan Gökmen. Hij bleef stil. “Denkt u na over wat u wilt zeggen of wilt u niets zeggen?”, vroeg de rechter kort daarna. Ook dan zei Gökmen niets. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat hij dat moment zou pakken om iedereen uit te schelden.🤔 Of misschien dat hij weer op iemand zou spugen, maar op wie dan?🤔 Maar goed, gelukkig was dat niet gebeurd. “Ik stel vast dat u zwijgt en geen gebruik wilt maken van uw laatste woord”, concludeerde de rechter.

➡️ De inhoudelijke behandeling van de strafzaak Gökmen T. is daarmee beëindigd.

Op vrijdag 20 maart 2020 zal de rechtbank uitspraak doen. Update: wegens corona-maatregelen zal ik niet meer bij deze zitting aanwezig zijn.

Foto: NRC, Robin van Lonkhuijsen/ANP.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: