Blog: strafzaak Gökmen T. #tramschutter – DEEL 1

✒️ Vrijdag 6 maart 2020, zaak: Gökmen T. #tramschutter
– DEEL 1

Het was 08:56 uur toen ik bij de rechtbank in Utrecht aankwam. Eenmaal binnen kreeg ik een kaartje waarop mijn naam en de zaal stonden vermeld. “Wejo, gelukkig nam ik eerder de trein😅“, dacht ik toen ik achteraan in de lange rij stond die langs de beveiliging moest.

Na de beveiligingscontrole liep ik naar de zaal. Ik appte medereporter Adrien Stanziani : “Hoii, ben je al in Utrecht?” Ik wist namelijk dat hij ook zou komen om een rechtbanktekening te maken. Niet veel later zagen we elkaar en we maakten een praatje. Hij zat trouwens in de zittingszaal en ik in de videozaal.

Om 09:40 uur opende de rechter de zitting. Echt maar een aantal minuten daarna, spuugde Gökmen T. ver voor zich uit richting de aanwezige rechters. Hij schreeuwde: “Hoerenkinderen! Ik erken jullie niet!” …Ik schrok me kapot!😭 Op dat moment was ik een story aan het maken op Instagram. Op zich had ik dat gedrag van Gökmen wel kunnen verwachten, aangezien hij eerder zijn advocaat bespuugde, máár niet al na enkele minuten nadat de zitting was aangevangen!

Gökmen T. werd vervolgens door de parketpolitie weggebracht naar een aparte ruimte met videoverbinding. De rechter richtte zich tot hem en vroeg hem wat hij van de strafeis (levenslang) vindt. “Ik spuug op jullie allemaal, hoerenkinderen!”, reageerde Gökmen. “Luid en duidelijk. Verder nog iets?”, vroeg de rechter. “Doe de groeten aan je moeder!”, aldus Gökmen. De rechter antwoordde: “Ik zal het overwegen.” Mooi, die koele reactie van de rechter Veldhuisen. #Baas 👌

Tot zover deel 1/3.

Foto: NRC, Robin van Linkhuijsen/ANP.

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: