SINTERKLAAS, BENT U STOUT GEWEEST?

Sinterklaas is er weer, joepie!
Máár (om gelijk met de deur in huis te vallen) niet iedereen is blij met de komst van de Sint en zijn pieten. Zo was er in 2007 een rechtszaak waarin een evenementenbureau ontevreden was over de prestaties van de ingehuurde Sinterklaas en zijn pieten. Hierdoor wilde het bureau de rekening niet betalen.

ONTEVREDEN
Volgens het bureau zou de Sint, onder andere:
–> heel streng en kortaf zijn tegen de kinderen;
–> samen met zijn hulppieten de meisjes “sexy” hebben genoemd;
–> de kinderen hebben aangemoedigd om zo hard mogelijk pepernoten recht tegen het publiek in te gooien.

RECHTER
De rechter vindt dat de ingehuurde acteur de rol van Sinterklaas zelf mag invullen. Dat de ene een “strenge” Sint wil spelen en de andere een “lieve”‘ Sint, doet er niet toe. Het gaat erom dat de rol van de Sint door de acteur is vervuld.

Bovendien vindt de rechter dat de Sint kinderen mag aansporen om dingen te doen die ze thuis normaal niet mogen, zoals het gooien van pepernoten in het publiek. Sinterklaas kan immers beter met kinderen omgaan dan met ouders.

En wat betreft de uitlating “sexy meisjes” heeft het bureau dat niet voldoende beargumenteerd. (De rechter neemt geen genoegen met een standpunt zonder argument).

Dus: het evenementenbureau moest voor het optreden van de ingehuurde Sint en zijn pieten gewoon betalen.

______
ECLI:NL:RBGRO:2007:BB7405

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: