SCHULDIG, MAAR GEEN STRAF?!

Ik snap het niet. Als je bent veroordeeld, dan moet je toch ook een straf krijgen?” Best wel een logische gedachtegang vind ik. Oh ja, natuurlijk heb ik het over de hot topic van 9 december 2016: de rechtszaak tegen dhr. Wilders!

UITSPRAAK
Dhr. Wilders is door de rechtbank veroordeeld voor het aanzetten tot discriminatie en groepsbelediging. Toch krijgt de politicus géén straf, omdat de rechter vindt dat hij met deze veroordeling voldoende is gestraft.

VERVOLG
De uitspraak van de rechter betekent dus dat er ook voor een politicus beperkingen gelden bij de vrijheid van meningsuiting.

Dhr. Wilders is (op zijn zachts gezegd) niet blij met deze uitspraak. Daarom laat hij weten dat hij in hoger beroep zal gaan

Reacties zijn gesloten.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: